Βρετανία: 11χρονος πέθανε μετά από «chroming» – Ποια είναι η νέα θανατηφόρα μόδα στα social media

Είχε εισπνεύσει τοξικές χημικές ουσίες

Tραγωδία σημειώθηκε στη Βρετανία όπου ένα 11χρονο αγόρι πέθανε από καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της πρόκλησης «chroming» στα social media.

Συγκεκριμένα το αγόρι υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι ενός φίλου του στο Λάνκαστερ το Σάββατο, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και πέθανε. Είχε εισπνεύσει τοξικές χημικές ουσίες.

«Ο Tόμι Λι υπέστη καρδιακή ανακοπή αμέσως και πέθανε εκεί και τότε. Το νοσοκομείο έκανε τα πάντα για να τον επαναφέρει αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Είχε φύγει.” Είχε μια χρυσή καρδιά όπως ο πατέρας του. Η οικογένειά μας είναι εντελώς συντετριμμένη», ανέφερε η γιαγιά του παιδιού και υποστήριξε ακόμη,« Πέθανε ακαριαία μετά από ύπνο στο σπίτι ενός φίλου του. Τα αγόρια είχαν δοκιμάσει την τρέλα chroming στο TikTok» .

Τι είναι το «chroming»

Το chroming είναι η πιο πρόσφατη επικίνδυνη τάση στα social media και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ειδικά μεταξύ των εφήβων.

Εισπνέουν αναθυμιάσεις από κοινά είδη οικιακής χρήσης, όπως δοχεία αεροζόλ, υγρά για την αφαίρεση βερνικιού νυχιών, διαλύτες χρωμάτων και προϊόντα καθαρισμού για να «φτιαχτούν», ενώ οι έφηβοι κινηματογραφούν τη διαδικασία και τα αποτελέσματα για να τα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο.To chroming μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, ασφυξία, καρδιακές ανακοπές και πολλά άλλα με μία και μόνο εισπνοή και έχει οδηγήσει σε πολλούς θανάτους εφήβων σε όλο τον κόσμο, καθώς έχει γίνει πολύ δημοφιλές χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά